košarica

ribrand

28. september 2015

Jutranji rituali in bananina štruca

instagram · facebook

 

 

podpiramo slovensko

 

 

najljubše objave

 

 

 

blog piševa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22. september 2015

amsterdamske hruške

14. september 2015

sultan & pistacije

Zdaj ko prižgana pečica že paše, še bolj pa vonj iz nje, lahko pripravite bogate čokoladno nabite brownije. Priprava teh kolačkov je super enostavna in hitra, vse v eni posodi. Pa tudi sestavine so skoraj vedno že v kuhinji, čokolada je vendarle nepogrešljivo živilo.

 

Začnite z ogrevanjem pečice na 180 stopinj. Medtem v manjši posodi na zmernem ognju stopite 70 g masla in mu dodajte 230 g na koščke nalomljene kvalitetne temne čokolade, mešajte dokler zmes  ni popolnoma gladka. Odstavite iz ognja in vmešajte 150 g naravnega trsnega sladkorja (zaokrožite bolj navzdol, sicer so kar sladki) in žličko vanilijevega ekstrakta ali pa postrgajte vanilijev strok. Zdaj vmešajte še 2 jajci, najprej enega, in ko je masa enotna še drugega. Dodajte 40 g moke (lahko tudi ovsene), ščepec soli in za konec z vso močjo maso mešajte 1 minuto. Pravijo, da je skrivnost ravno v tem.

 

Osnova je pripravljena, le še začinite jo po svoje. Mi smo v polovico mase vmešali pest grobo nasekljanih praženih lešnikov in kakšno žlico mandljeve moke, drugo polovico pa smo spekli tako kot smo jo pripravili. Priležejo se razni oreščki, suhe češnje (uuu ali pa brusnice), žlička kave ali dodatni koščki čokolade.

 

6. september 2015

Koza na figi

 

Ne damo še poletja.

1. september 2015

osvežilni roza masaker

 

V sokovniku stisnite za en kozarec lubeničnega soka in en kozarec grenivkinega soka. Po okusu dodajte še limetin sok (mi smo uporabili sok ene limete). Preostanek lubenice bo izginil sam od sebe. Dodajte še led in po želji mineralno vodo. Če sokovnika nimate, lahko lubenico zmiksate v blenderju in precedite. Soku se prileže tudi tekila ali triple sec, a se potem popoldne konča bolj divje.

 

Se že veselimo srečanj z vami.

kolekcija

 

Izbrano za hrano

novice

naroči se